Термостійкий та вогнетривкий посуд у лабораторних дослідженнях: від хімічних реакцій до високих температур

Термостійкий та вогнетривкий посуд у лабораторних дослідженнях: від хімічних реакцій до високих температур

Для більшості лабораторних процедур, що пов'язані з хімічними реакціями, розчиненням, розведенням, змішуванням, поділом за щільністю, можна використовувати термостійкий посуд, зроблений з високоякісного скла, який витримує кімнатну температуру або нагрівання до 100-200 градусів.

Але для досліджень, які вимагають високих температур та використання муфельної печі, потрібний спеціальний лабораторний вогнетривкий посуд з порцеляни. Враховуючи, що деякі муфелі можуть нагріватися до понад 1300 градусів, стандартне скло, сталь або чавун не підійдуть через їх розплавлення, тоді як термостійка кераміка залишиться недоторканою.

Для цих цілей виробляється фарфоровий посуд для лабораторій, який не тільки витримує високі температури, але й не розтріскується при коливаннях температури. Він зазвичай не прозорий, але може мати вікно для спостереження вмісту через дверцята печі.

Цей вид посуду не обмежується лише муфельними печами, адже його можна використовувати для вимірювання концентрації розчинених речовин та інших процедур на полум'ї спиртівки або пальнику Бунзена.

Крім того, існують інші види фарфорового посуду для лабораторій, такі як ступка керамічна з маточкою, воронка Бюхнера, які мають свою специфіку застосування для ручного подрібнення та вакуумної фільтрації відповідно.

Миття цього посуду мало відрізняється від скляного і може здійснюватися в звичайній мийці, але він може утворювати специфічні забруднення при високих температурах, які складно видаляти, тому іноді вигідніше замінювати його.

До асортименту фарфорового посуду для лабораторій входять також фарфорові тиглі різних розмірів з кришкою, каструля порцелянова, чашки порцелянові для випарювання, шпатель ложки та порцелянові склянки.

Наші фахівці готові надати вам безкоштовну консультацію за телефоном +380993476639 щодо вибору відповідного обладнання та відповісти на всі ваші питання.