Які види ваг уживаються в ювелірних магазинах і ломбардах?

Які види ваг уживаються в ювелірних магазинах і ломбардах?

Якщо ваги використовуються в ювелірних магазинах і ломбардах для оцінки та продажу товару, а також для комерційних операцій, то вони підлягають метрологічному контролю та повинні відповідати вимогам Технічного регламенту щодо неавтоматичних зважувальних приладів. Особливість таких ваг полягає у наявності функції градуювання (іноді її називають калібруванням або юстировкою), яка обмежує можливість шахрайства.

Оскільки в таких галузях використовуються ваги з високою точністю (0,001 г або 0,01 г), які часто потребують періодичного градуювання (наприклад, при першому включенні або при зміні температури у приміщенні на ± 3 °C), рекомендується використовувати ваги з вбудованою гирею та внутрішнім градуюванням. В цьому випадку вага може самостійно проводити градуювання без участі людини, що забезпечує точність вимірювань протягом усього періоду експлуатації.

Якщо використовуються ваги із зовнішнім градуюванням в метрологічному контролі, функція градуювання може бути відключена, що може призвести до значної похибки у вимірюваннях, що є неприйнятним з урахуванням вартості дорогоцінних металів.

Тому для ювелірних магазинів і ломбардів ми рекомендуємо використовувати ваги виробництва «Техноваги» серії ТВЕ та ваги серії PS R2, PS X2, або ваги серії WLC C2 виробництва «Radwag» з внутрішнім градуюванням.

Згідно з вимогами, вага також повинна забезпечувати можливість відображення маси як перед продавцем, так і перед клієнтом. Для цього рекомендується використовувати дублюючий дисплей, який можна прикріпити до ваги за допомогою кабеля і розмістити в зручному для покупців місці, щоб продавець міг зчитувати покази з індикатора ваги.

Придбати до цього товару гирі ви можете тут

https://labzona.com.ua/ua/g97203052-giri-etalonni-giri

Працюємо 24/7 у воєнний стан. Дзвоніть +380505956447 Безкоштовна консультація