Точне визначення в'язкості лакофарбових матеріалів: інструменти та методи від Лабзона

Точне визначення в'язкості лакофарбових матеріалів: інструменти та методи від Лабзона

Лакофарбові матеріали є важливою частиною у виробничих процесах, і одним з основних їхніх параметрів є в'язкість. Компанія Лабзона пропонує віскозиметри, що відповідають ГОСТ 9070-75, забезпечуючи швидке і точне визначення умовної в'язкості.

Резервуари віскозиметра ВЗ-246 виготовляються з використанням верстатів із ЧПК, що забезпечує точний об'єм резервуара - 100 см³.

Методика вимірювання полягає у визначенні часу повного витікання лакофарбового матеріалу через сопло резервуара. Після заповнення резервуара лакофарбовим матеріалом і видалення надлишків, вимірюється час, за який матеріал витікає через сопло. Ці дані використовуються для визначення умовної в'язкості за формулами, графіками і таблицями.

Віскозиметр із ручкою дає змогу проводити оперативний контроль умовної в'язкості, занурюючи його в лакофарбовий матеріал. Цей метод може знизити точність вимірювань, але значно підвищує швидкість проведення контролю, що корисно при перевірці великих партій матеріалів.

Є два варіанти виконання віскозиметра: Лабзона ВЗ-246 на ніжках або штативі (штатив купують окремо), який застосовують для класичного контролю в лабораторних умовах, і Лабзона ВЗ-246 з ручкою, який використовують для оперативного контролю шляхом занурення в лакофарбовий матеріал

Ми завжди на зв'язку з нашими клієнтами. Якщо у вас є будь-які запитання, потрібна консультація чи додаткова інформація, телефонуйте нам за номером +380993476639. Наші фахівці готові відповісти на всі ваші запитання.